Wat kan je allemaal doen bij de Phare East?

Verhuur kajaks, SUP's & golfsurfplanken

Je hebt tijdens de zomervakantie een dag vrij maar je weet nog niet wat te doen? Ga dan naar de Phare East! Tijdens de zomer kan je er niet alleen genieten van een hapje en een drankje in de zon maar kan je er ook sportmateriaal huren.

Je kunt de golven trotseren met een kajak of met een SUP. Bij deze laatste sport probeer je recht op een board te staan terwijl je peddelt om jezelf voort te bewegen. Tenslotte heb je ook nog golfsurfen. Deze sport moet zeker niet onderdoen aangezien deze de laatste jaren populairder is geworden. Neem je golfsurfplank en ga ervoor!

Wat? Huur van kajaks, golfsurfplanken en SUP’s + zwemvest, wetsuit en douchen achteraf is inbegrepen

Prijs? € 15 p.p. /per uur

Info? Meer info ter plaatse bij de beachmaster of aan de bar

Ostend Sailing

Bij de Phare East bevindt zich de Ostend Sailing club. Dit is een watersportvereniging voor iedereen die wil kennis maken met watersporten. Als lid van de club kan je er terecht voor catamaranzeilen, opleiding catamaranzeilen en tal van activiteiten.
Tijdens de zomervakantie gaan hier verschillende sportkampen door waaronder Beachmix (strand- en wateractiviteiten), Catamarankamp en Golfsurfkamp.

Voor meer info kan je terecht op de website van de Ostend Sailing op www.ostendsailing.be.

 

Eneco Clean Beach Cup (24/03)

In 2019 vond de 10ste editie plaats van de Eneco Clean Beach Cup op 24 maart. Al jaren zet men zich in om plastiek en ander afval te verwijderen van het strand en uit de oceaan. De surfclubs spelen daarbij een grote rol. Ook de Phare East & Ostend Sailing maakten dit jaar deel uit van dit initiatief! Een 100-tal vrijwilligers hielpen mee afval opruimen in de buurt van de Phare East. Samen verzamelden ze 114,4 kg afval.